FC Utrecht start per direct zoektocht naar opvolger van Fraser: acht kandidaten

FC Utrecht start per direct zoektocht naar opvolger van Fraser: acht kandidaten

16-12-2022 16:00
69

Henk Fraser is vertrokken bij FC Utrecht en dus moet er een nieuwe hoofdtrainer komen. VoetbalPrimeur zet acht mogelijke opvolgers voor je op een rij.

Fred Rutten
Heeft een bak aan ervaring en is wellicht de man die licht in de duisternis kan scheppen. Zal daarvoor wel weggekocht moeten worden bij PSV, waar hij de ervaren rechterhand van Ruud van Nistelrooij is. En ziet Fred het zelf wel zitten om weer hoofdtrainer te worden? Zijn laatste club als eindverantwoordelijke was Anderlecht, waar hij door de achterdeur vertrok. Nam daarna zitting in de rvc van NEC en is nu assistent in Eindhoven.

Fred Grim
Een andere Fred. Is clubloos, op zoek naar een nieuwe uitdaging en kan dus zo instappen. Grim heeft bij Willem ll geen succes gehad, maar deed over een langere periode (en met minimale middelen) wel uitstekend bij RKC Waalwijk, dat hij tevens naar de Eredivisie wist te loodsen. Grim werd onlangs ook al in verband gebracht met FC Groningen en Vitesse. 



Dick Schreuder
Is al genoemd bij Fortuna Sittard, Vitesse en FC Groningen en wordt logischerwijs ook nu weer genoemd. Schreuder is de man achter de wederopstanding van PEC Zwolle en heeft met zijn werkwijze en visie veel indruk weten te maken. Een gifkikker die bewezen heeft een eenheid te kunnen smeden. FC Utrecht kan het proberen, maar de kans op succes is minimaal: Schreuder zal PEC nu niet verlaten.



Peter Bosz
Bosz vertelde deze week aan Voetbal International dat hij waarschijnlijk weer aan de slag gaat bij een buitenlandse club, maar niet geschoten is altijd mis en als FC Groningen het geprobeerd heeft, waarom FC Utrecht dan niet? Bosz is wel een heel ander type dan Henk Fraser, want waar laatstgenoemde in bepaalde kringen bekend staat als 'behouden trainer', zoekt Bosz juist de aanval.



Giovanni van Bronckhorst
Grootaandeelhouder Frans van Seumeren zet graag hoog in en het binnenhalen van Van Bronckhorst zou een stunt van jewelste zijn. Een voordeel: hij is beschikbaar. Maar is Van Bronckhorst op zoek naar een club van het kaliber FC Utrecht, of zet hij - mede door het behalen van de Europa League-finale met Rangers FC - hoger in?



Frank de Boer
Het is stilletjes rond Frank de Boer, maar de oud-trainer van onder meer Ajax krijgt nog altijd aanbiedingen binnen. ESPN-verslaggever Hans Kraay jr. noemde hem al even en heel onlogisch is dat niet, want hoewel De Boer na zijn vertrek bij Ajax, met wie hij vier keer kampioen van Nederland werd, zéker niet overal succes heeft gehad, heeft hij nog altijd veel relevante ervaring.



Danny Buijs
Kan met trots zeggen dat hij als onervaren trainer erin is geslaagd om FC Groningen naar zijn hand te zetten. Zijn ploeg stond te boek als een solide vechtmachine, zoals te zien was in bijvoorbeeld de topwedstrijden. Wellicht dat het Buijs lukt om de 'fighting spirit' (niet te veel) terug te krijgen in het elftal van FC Utrecht. Buijs is na zijn vertrek bij KV Mechelen beschikbaar.

Rob Penders
Een naam die je misschien niet meteen aan FC Utrecht zou linken. Penders (46) heeft nog niet veel trainerservaring, maar laat bij FC Eindhoven voor het tweede seizoen op rij zien met minimale middelen maximaal resultaten te kunnen behalen - en dat ook nog eens met duidelijk en herkenbaar voetbal. Niet voor niets werd Penders in oktober uitgeroepen tot beste trainer van de eerste periode in de Keuken Kampioen Divisie.