Verweij komt met transfernieuws: 'Ajax zoekt vijf spelers'

Verweij komt met transfernieuws: 'Ajax zoekt vijf spelers'

17-12-2022 08:51 Laatste update: 09:53
254

Ajax gaat een drukke transferwinter tegemoet, voorspelt clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf. Ajax zoekt spelers voor maar liefst vijf posities.

"Ik weet dat ze voor best veel posities zoeken: een linksback, keeper, middenvelder, rechtercentrale verdediger en een rechtsbuiten. Het gaat een drukke transferwinter worden bij Ajax", zegt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

Eén van de namen die genoemd wordt is die van Hakim Ziyech, al is het nog maar de vraag of hij daadwerkelijk naar Ajax gaat komen. Verweij: "Er is kritiek op Hamstra en Huntelaar, maar zij wilden Ziyech hebben en voor hem een transfersom betalen en ver gaan qua salaris. H2 bepaalt niet, maar Susan Lenderink (CFO, red.). Zij wilde dat niet, maar bepaalde wel dat een uitgerangeerde Argentijn van Sevilla (Ocampos, red.) kon komen. Dat is een enorme gemiste kans geweest. Hamstra en Huntelaar wilden Ziyech, maar Lenderink niet."

Verweij kijkt met veel belangstelling naar de ontwikkelingen rond Mohammed Kudus en Edson Álvarez. "Op Álvarez is er al veertig miljoen euro geboden (door Chelsea, red.). Hij ligt heel goed in de markt en is al zolang Mexicaans international. Als ik Ajax was zou ik Kudus wel verkopen."