'Man United valt mogelijk in Arabische handen: Glazers voeren gesprekken'

'Man United valt mogelijk in Arabische handen: Glazers voeren gesprekken'

18-12-2022 11:24
54

De kans is aanwezig dat Manchester United in Arabische handen gaat vallen. Avram Glazer, de huidige eigenaar van de club, heeft in Qatar gesproken met potentiële investeerders voor de club.

Manchester United is nu in handen van de familie Glazer, maar zij hebben de club in de verkoop gezet. Daarom worden er gesprekken gevoerd met mogelijke investeerders. Avram Glazer verblijft momenteel in Qatar door het WK en daar heeft hij ook gesproken met geïnteresseerde partijen, weet The Athletic. Het medium weet dat er belangstelling is uit Saudi-Arabië en Qatar.

De inhoud van de gesprekken is nog niet duidelijk. The Athletic weet wel dat de Glazers het volledige aandeel in Man United van de hand wil doen. De Amerikanen hopen dat in het eerste kwartaal van 2023 voor elkaar te hebben gekregen.

De kans is dus aanwezig dat Manchester United eigendom wordt van een Saudische of Qatarese partij. Recent werd Newcastle United in Engeland al overgenomen door steenrijke zakenmannen uit Saudi-Arabië. Dat heeft ervoor gezorgd dat The Magpies nu enorm veel geld te besteden hebben.