'Emotionele' Van Gaal ontvangt lof: 'Als een schildpad, maar eronder zit een hart'

'Emotionele' Van Gaal ontvangt lof: 'Als een schildpad, maar eronder zit een hart'

20-12-2022 08:43
14

Ander Herrera bewaart goede herinneringen aan Louis van Gaal. De Bask, die inmiddels weer bij zijn jeugdliefde Athletic Club speelt, was tussen 2014 en 2019 actief bij Manchester United en werkte twee seizoenen samen met de afzwaaiende Oranje-bondscoach.

Herrera kwam in 2014 voor veertig miljoen euro naar United. Van Gaal was de eerste manager met wie hij op Old Trafford werkte. "Een geweldig mens", noemt de Spanjaard Van Gaal in een podcast voor de clubkanalen van The Mancunians. "Hij heeft een soort schild om zich heen, als een schildpad, maar daaronder zit een hart. In eerste instantie is hij sterk en serieus, maar als je daar doorheen bent, kan hij ook heel emotioneel zijn."

"Hij is een goed persoon", vervolgt Herrera. "Ik ben blij voor hem, want ik hoorde dat hij ziek is, maar hij ziet er geweldig uit. Onder Van Gaal wonnen we de FA Cup, plaatsten we ons voor de Champions League en heb ik me persoonlijk ontwikkeld. Ik heb veel van hem geleerd, voor mij was het een mooie tijd."

Onder José Mourinho won Herrera in 2017 de Europa League. "Het was belangrijk om een Europese prijs te pakken, tegen Ajax, een belangrijke club in Europa", zegt de middenvelder, die denkt dat United dit seizoen weer een prijs kan pakken. "Ze moeten FC Barcelona verslaan in de volgende ronde. Ik ben gecharmeerd van dit team en van deze manager", verwijst hij naar Erik ten Hag.