'Bij volgende transfer houd ik daar wel rekening mee: Engels moet voertaal zijn'

'Bij volgende transfer houd ik daar wel rekening mee: Engels moet voertaal zijn'

27-12-2022 10:24
16

Calvin Verdonk zou eigenlijk meer speelminuten willen maken bij NEC, maar hij heeft in Nijmegen te maken met stevige concurrentie van Souffian El Karouani. De back komt ook aan het woord over een buitenlands avontuur.

In gesprek met fansite ForzaNEC wordt Verdonk gevraagd naar zijn speelminuten bij NEC. Hij ziet dat hij vaak aan het kortste eind trekt in de concurrentiestrijd met El Karouani. "Ik voel dat ook zo. Het is net niet telkens. Het is weer hetzelfde als vorig jaar. Ik kom aan mijn minuten, maar voor mijn gevoel niet genoeg."

In de afgelopen twee jaar stond Verdonk officieel gezien onder contract bij het Portugese Famalicão. Van zijn tijd in Portugal heeft hij veel geleerd. "Ik hou wel van een avontuur, maar het moet wel kloppen. Ik zou niet snel naar een Bulgaarse club gaan bijvoorbeeld. De trainer en meerdere spelers moeten wel Engels spreken. Daar heb ik wel van geleerd. De eerste trainer die ik daar had sprak wel Engels, maar die werd ontslagen.

"Toen kwam er een Portugese trainer die alleen maar Portugees sprak en eigenlijk ook alleen maar Portugezen opstelde. Verder waren er meerdere Zuid-Amerikanen en die spraken ook geen Engels. Dat was voor mij wel erg lastig. Bij een volgende transfer houd ik daar wel rekening mee: Engels moet de voertaal zijn."