FC Twente haalt mogelijke opvolger van Brenet transfervrij binnen

FC Twente haalt mogelijke opvolger van Brenet transfervrij binnen

27-12-2022 21:10 Laatste update: 21:46
24

FC Twente heeft zich versterkt met de 24-jarige Alfons Sampsted. De Ijslandse international tekende een contract voor 3,5 jaar in Enschede.

De rechtsback komt transfervrij over van het Noorse Bodø/Glimt. Voor die ploeg speelde Sampsted sinds 2020. Dit seizoen maakte hij één doelpunt en gaf hij één assist in dertig wedstrijden voor de Noren. In totaal kwam Sampsted veertien wedstrijden uit voor het Ijslandse nationale elftal. 

Voor Sampsted is de overstap naar Enschede een overwogen keuze. "Tijdens mijn Europese wedstrijden met Bodø/Glimt tegen AZ en PSV heb ik de sfeer hier in de stadions ervaren. Dat was voor mij een belangrijke reden om voor Nederland te kiezen. Toen ik na het seizoen in Noorwegen hoorde dat FC Twente interesse had heb ik een aantal wedstrijden bekeken en was ik onder de indruk van de connectie van de spelers met de supporters. FC Twente heeft een ploeg die met energie en power speelt, dat past bij mij."

Ook kreeg hij nog advies van de Ijslandse bondscoach Arnar Vidarsson, die ook een verleden heeft bij FC Twente. "De bondscoach van IJsland, heeft ook bij FC Twente gespeeld en van hem heb ik ook goede verhalen over de club gehoord. Ik had direct het juiste gevoel."