Van Nistelrooij ziet concurrentie toenemen bij PSV: 'Moeten spelers mee dealen'

Van Nistelrooij ziet concurrentie toenemen bij PSV: 'Moeten spelers mee dealen'

11-01-2023 00:02
55

Ruud van Nistelrooij ziet dat de concurrentie toeneemt in de selectie van PSV. De trainer houdt een goed gevoel over aan de 1-2 bekerzege op bezoek bij Sparta.

"Ik ben blij dat we hebben gewonnen en dat we een ronde verder zijn. Ik vond het een wedstrijd met twee gezichten. We maken het onszelf nog moeilijk door een communicatiefout tussen Joël Drommel en Jarrad Branthwaite. Dan weet je dat er nog van alles kan gebeuren, maar uiteindelijk redt hij (Drommel, red.) ons nog met een wereldredding en herpakt hij zich goed."

Van Nistelrooij zag dat PSV in de tweede helft iets te veel terug ging, maar was te spreken over de eerste helft. "Ik vond het verschil met zaterdag dat we vooral in de eerste helft het drukzetten goed voor elkaar hadden. Zo hadden we veel balbezit en kun je tot kansen komen."

Tot slot krijgt Van Nistelrooij de vraag of hij zijn ideale elf al gevonden heeft. Op Het Kasteel kwam onder meer Érick Gutiérrez in de ploeg voor Joey Veerman. "Ik heb natuurlijk een elftal in mijn hoofd, hoe je wil spelen met de spelers die je hebt. Dan ga je ook kijken naar vorm en de tegenstanders. We hebben een heel goede selectie, waarmee je veel kanten op kan. Dan kun je keuzes maken."

"Je ziet dat de concurrentie er is", vervolgt de oefenmeester. "Jongens die afgelopen zaterdag niet hebben gespeeld, komen erin en doen het heel goed. Je verscherpt zo de concurrentie en dat iedereen voor zijn plekje vecht. Dat maakt iedereen sterker. Het is belangrijk dat dit team bij elkaar blijft. Spelers moeten ermee dealen dat ze er een keer buiten kunnen vallen. Je kunt als team alleen succesvol zijn als iedereen aan boord blijft."