AZ tikt half miljoen af: 'Dat is grátis! Hoort bij de beste Eredivisie-keepers'

AZ tikt half miljoen af: 'Dat is grátis! Hoort bij de beste Eredivisie-keepers'

11-01-2023 09:26
83

AZ heeft een grote slag geslagen met de komst van Mathew Ryan, stelt Joey Didulica. De Australische ex-keeper van de Alkmaarders komt superlatieven tekort voor zijn landgenoot.

Ryan keepte op drie WK's en stond onder contract bij grote clubs als Arsenal en Valencia, voordat hij deze week neerstreek bij AZ. De dertigjarige doelman kwam over van FC Kopenhagen. "Heeft AZ maar een half miljoen voor hem betaald? Voor zo'n goede keeper? Dat is grátis! Hij wordt een van de beste keepers van de Eredivisie. Zeker weten. Goed gedaan, AZ", reageert Didulica enthousiast in het Noordhollands Dagblad.

Didulica omschrijft Ryan als 'een harde werker, serieus, stabiel en een echte winnaar'. "Hij is al tien jaar de nummer één van Australië. Aanvoerder. Op en top leider. Vooral door zijn manier van doen." Ook over de keeperskwaliteiten van Ryan is de Australiër zeer te spreken. "Hij is heel goed in één tegen één situaties. Heeft een goede reactie op de lijn, ook bij lage ballen. En hij doet goed mee, hij is een 'sweeper keeper', zoals dat genoemd wordt. Dat wil zeggen dat hij niet te ver achterin blijft hangen."

"De Eredivisie is perfect voor hem. Daar komen zijn kwaliteiten perfect tot hun recht. Echt een goeie 'match', zowel voor de club als voor hem. Met AZ speelt hij Europees en doet hij mee in de top van de Eredivisie. Ja, nogmaals, AZ heeft echt een heel goede slag geslagen. Ze gaan veel plezier aan hem beleven, dat kan niet missen", besluit Didulica.