Kökcü krijgt nieuwe bijnaam bij Feyenoord: 'Ik las die statistiek tijdje geleden'

Kökcü krijgt nieuwe bijnaam bij Feyenoord: 'Ik las die statistiek tijdje geleden'

15-01-2023 19:01 Laatste update: 19:01
152

Feyenoord heeft dit weekend goede zaken gedaan in de Eredivisie, maar Orkun Kökcü was daar naar eigen zeggen niet mee bezig. De aanvoerder van de Rotterdammers geeft ook wat extra informatie over zijn fraaie goal tegen FC Groningen

In de studio van ESPN wordt Kökcü al 'Mister Buiten de Zestien' genoemd. Sinds hij zijn debuut maakte voor Feyenoord, scoorde niemand vaker van buiten het strafschopgebied in de Eredivisie. Tegen Groningen (0-3) was het weer raak van buiten de zestien. "Een tijdje geleden las ik die statistiek", zegt Kökcü bij ESPN. "Ik moet het niet echt meer hebben van de teruggetrokken ballen. Van afstand is wel een wapen, denk ik."

"Vooral in de periode dat ik net bij het eerste kwam, heb ik ook buiten de club veel geoefend op een veldje om de bal naar de verre hoek te sturen", gaat hij verder. "Nu houd ik dat wel bij me. Ik ben het wel met Kenneth Perez eens: je moet het wel trainen om een vaste trap te krijgen."

Door de overwinning loopt Feyenoord uit op concurrenten Ajax en PSV. "We hebben het al vaker gezegd, maar als Feyenoord kijken we alleen naar onszelf", is de reactie van Kökcü daarop. "We moeten onze wedstrijden winnen en dan kunnen we achteraf kijken naar hoe het ervoor staat."