'Daarom heb ik 'ja' gezegd: Ajax hoort in het rijtje Real, Barça, United en Milan'

'Daarom heb ik 'ja' gezegd: Ajax hoort in het rijtje Real, Barça, United en Milan'

18-01-2023 11:14 Laatste update: 12:02
144

Het doel van Géronimo Rulli in Amsterdam is duidelijk: meteen kampioen worden. De nieuwe doelman van Ajax gelooft erin en weet dat de Klassieker van aanstaande zondag een scherprechter is.

"Feyenoord heeft een goed team en van mijn Argentijnse vrienden Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico heb ik al gehoord dat de Clasico heel belangrijk is voor de club en de fans. Ze hebben me verteld over de rivaliteit", verklaart Rulli in De Telegraaf. "We gaan erheen om die drie punten mee naar huis te nemen."

De Argentijn hoopt na het winnen van de wereldtitel ook landskampioen te worden in Nederland. Aan kwaliteit geen gebrek, vindt hij. "Timber en Chico (Francisco Conceiçao, red.) bijvoorbeeld. Ik moet iedereen nog beter leren kennen en te weten komen hoe iedereen precies speelt. Dat is belangrijk. Maar Ajax heeft voldoende kwaliteit, heb ik gezien sinds mijn komst van Villarreal."

"Dit is een hele grote club. Eentje die thuishoort in het rijtje Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United, AC Milan", vervolgt Rulli over Ajax. "Daarom heb ik 'ja' gezegd tegen Ajax, hoewel ik bij Villarreal in de Primera División speelde en we bovenin meedraaiden. De historie van Ajax is gigantisch. Ik heb geen seconde getwijfeld."