Sparta-uitblinker stond in belangstelling Feyenoord: 'Natuurlijk wilde ik gaan'

Sparta-uitblinker stond in belangstelling Feyenoord: 'Natuurlijk wilde ik gaan'

18-01-2023 21:38
22

Joshua Kitolano is één van de uitblinkers bij seizoensrevelatie Sparta, maar het had niet veel gescheeld of hij had voor stadgenoot Feyenoord gespeeld. De Eredivisie-koploper toonde anderhalf jaar geleden al interesse in de 21-jarige Noor.

Toenmalig technisch directeur Frank Arnesen wilde Kitolano naar De Kuip halen. "Ik wist van de belangstelling af, ja", zegt de middenvelder tegen Voetbal International. "En natuurlijk wilde ik gaan. Zo’n grote club!"

Zijn broers trapten al een beetje op de rem. "Was dit niet een te grote stap, zou ik daar wel gaan spelen? Wat was het plan? Uiteindelijk ging de deal niet door en ik ben daar natuurlijk best teleurgesteld over geweest, maar nu besef ik dat het goed is geweest dat de transfer naar Feyenoord is afgeketst. Om eerlijk te zijn was ik er nog niet klaar voor om al naar zo’n grote club te gaan. Ik speelde wel goed bij Odds, maar moest nog een volgende stap maken en volwassener worden."

Toen Sparta afgelopen zomer kwam, was Kitolano er naar eigen zeggen 'echt klaar' voor. "Er waren meer opties, in andere landen, maar ik heb mijn tijd genomen voor de juiste beslissing. Het was mijn plan om naar Nederland of België te gaan, omdat ze in die landen goed zijn in het ontwikkelen van jonge spelers. Toen Sparta interesse in mij toonde was ik direct enthousiast."