Anderlecht-coach zet misverstand over PSV-target Silva recht: 'Totale leugen'

Anderlecht-coach zet misverstand over PSV-target Silva recht: 'Totale leugen'

20-01-2023 21:31
49

RSC Anderlecht-trainer Brian Riemer heeft tekst en uitleg gegeven over het aanstaande vertrek van Fábio Silva. De Portugese spits, die wordt gehuurd van Wolverhampton Wanderers, lijkt nu op weg naar PSV.

Silva zou een woordenwisseling met Riemer hebben gehad, waardoor hij wil vertrekken uit België. De Deense coach ontkent echter stellig. "Er is niets gebeurd. Ik las dat er een botsing of zelfs een gevecht was tussen ons. Dat is een totale leugen", wordt hij onder meer geciteerd door Het Nieuwsblad.

"Ik sprak hem donderdagavond aan de telefoon, we spraken elkaar twintig minuten", vervolgt Riemer. "Zolang hij hier was, gaf hij me de indruk dat hij gelukkig was." De coach bestrijdt ook dat de twintigjarige aanvaller niet in zijn systeem paste. "Maar hij heeft besloten zijn carrière elders voort te zetten. Dat is zijn keuze. Het is absoluut niet zo dat Anderlecht, of ik persoonlijk, hem niet meer wil. Het gaat om zijn persoonlijke ambities. Als je zijn redenen wilt weten, moet je het hem vragen. Maar ik benadruk dat de beslissing niet van Anderlecht kwam."

Silva zou geen teamplayer zijn. "Ik heb alleen maar aangenaam met hem samengewerkt en heb geen slecht woord over Fabio te zeggen", benadrukt Riemer. "Maar een huurspeler zal altijd meer op de korte termijn gefocust zijn dan pakweg Anders Dreyer, die voor meer dan vier jaar tekende. Ik heb spelers nodig met een hart voor Anderlecht."