'Heel eerlijk: ik heb liever Madueke dan Antony, dat is een circusartiest'

'Heel eerlijk: ik heb liever Madueke dan Antony, dat is een circusartiest'

21-01-2023 16:37 Laatste update: 18:01
79

De miljoenentransfer van Noni Madueke naar Chelsea zorgt voor verbazing, maar René van der Gijp ziet tegelijkertijd de kwaliteiten bij de oud-PSV'er. Hij heeft liever Madueke dan Antony.

Madueke verliet PSV vrijdagavond definitief voor Chelsea, dat 38 miljen euro betaalt voor de Engelse aanvaller. In de zomer trok Manchester United meer dan het dubbele uit voor Antony (95 miljoen). Van der Gijp denkt er bij Vandaag Inside het zijne van.

"Ik moet heel eerlijk zeggen: die jongen is zó verschrikkelijk vaak geblesseerd, maar als je aan mij zou vragen: Wie heb je liever, Antony of Madueke?, dan zou ik Madueke nemen. Die is zó direct. Antony is een circusartiest, maar Madueke wil er gewoon langs. Hoe maakt hem geen reet uit."

De transfersom van Madueke (20) maakt Van der Gijp aan het lachen. "Ze zijn helemaal gek bij dat Chelsea. Ze zijn gek." Sportmarketeer Chris Woerts kijkt op zijn beurt op van PSV. "De nood bij PSV moet wel erg hoog zijn, als je je twee beste spelers verkoopt in de winterstop", refereert Woerts ook aan de verkoop van Cody Gakpo aan Liverpool.