Naam De Roon viel in persconferentie Koeman: 'Ik vond het een duidelijk verhaal'

Naam De Roon viel in persconferentie Koeman: 'Ik vond het een duidelijk verhaal'

24-01-2023 10:23 Laatste update: 11:01
14

Marten de Roon wordt bij Atalanta getraind door Gian Piero Gasperini en bij Oranje maakte hij al kennis met zowel Ronald Koeman als Louis van Gaal. Niet de minste trainers. De Roon gaat in op het belang van een goede trainer en zijn rol in het Nederlands elftal.

"Ik denk dat een trainer vooral buiten het veld ontzettend belangrijk is", die doelt op de rol van trainer om de sfeer in de groep goed te houden. Op het veld, denkt De Roon dat defensieve instructies belangrijker zijn dan aanvallende instructies. "In het verdedigende stukje is duidelijkheid van een trainer wel belangrijk. Ik ben van mening dat aan de bal, de jongens voorin vrijheid moeten hebben in hun rol, omdat daar hun kwaliteiten liggen", vertelt hij bij Rondo van Ziggo Sport.

In de persconferentie van Ronald Koeman werd de naam van De Roon ook nog aangehaald. "Ik heb het inderdaad meegekregen dat hij me eventueel nog naast Frenkie de Jong ziet spelen. Het was volgens mij een duidelijk verhaal."

"Ik denk dat het ook goed kan. De vorige periodes vond ik het goed gaan. Op het WK ging het misschien iets minder, maar ik probeer altijd in dienst van het team te spelen."