'Ajax werkt verder aan inkrimpen selectie: drietal mag op huurbasis weg'

'Ajax werkt verder aan inkrimpen selectie: drietal mag op huurbasis weg'

27-01-2023 09:02 Laatste update: 11:51
96

Ajax wil in de komende dagen nog verder het mes in de selectie zetten. Jay Gorter, Youri Regeer en Victor Jensen mogen op huurbasis vertrekken, meldt het Algemeen Dagblad.

Het drietal talenten stond al voor het ontslag van Alfred Schreuder op de nominatie om verhuurd te worden. De Amsterdammers willen de selectie inkrimpen, waardoor ook al afscheid werd genomen van Daley Blind, Lisandro Magallán, Lucas Ocampos en Kik Pierie. Ajax moet wel haast maken: dinsdagnacht sluit de winterse transfermarkt.

Gorter kreeg dit seizoen de kans in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, maar hij zakte door het ijs tijdens de 3-5 nederlaag tegen PSV. Hij moest Remko Pasveer en Maarten Stekelenburg voor zich dulden in de pikorde en deze winter werd Gerónimo Rulli ook nog eens aangetrokken voor acht miljoen euro. Ajax wil Gorter desondanks niet definitief kwijt en zet in op een verhuur.

Regeer kreeg tegen het einde van het vorige seizoen de nodige speeltijd, maar een doorbraak bleef daarna uit. Van Schreuder kreeg hij zelfs helemaal geen speeltijd, al zat hij wel regelmatig bij de wedstrijdselectie. Jensen hikt al langer tegen het eerste elftal aan. De 22-jarige Deen werd al verhuurd aan Nordsjaelland en Rosenborg BK.