Van Nistelrooij: minimaal één inkomende transfer, versterking hard nodig

Van Nistelrooij: minimaal één inkomende transfer, versterking hard nodig

27-01-2023 13:11
74

Ruud van Nistelrooij rekent nog op minimaal één inkomende transfer bij PSV. De trainer van de Eindhovenaren kreeg tot dusver alleen de beschikking over Fábio Silva, maar raakte Cody Gakpo en Noni Madueke kwijt.

PSV wil het vertrek van de steunpilaren opvangen met tenminste één nieuwe vleugelaanvaller. Stade Rennes-linksbuiten Kamaldeen Sulemana en Tottenham Hotspur-aanvaller Bryan Gil werden al in verband gebracht met de nummer drie van de Eredivisie. Van Nistelrooij erkent dat aanwinsten hard nodig zijn, meldt het Eindhovens Dagblad. Woensdag ging een tandeloos PSV nog met 1-0 onderuit bij FC Emmen.

Tegen Go Ahead Eagles kan Van Nistelrooij zaterdag wel weer een beroep doen op Luuk de Jong en Ismael Saibari, die terugkeren uit de ziekenboeg. Bovendien is Silva speelgerechtigd. De komst van de Portugese spits betekent dat Yorbe Vertessen op huurbasis mag vertrekken. De Belg wordt in verband gebracht met clubs uit zijn geboorteland. Onder meer Antwerp FC, Anderlecht en Union St.-Gillis zouden zijn situatie nauwlettend in de gaten houden. 

"Na de komst van Fábio Silva is het belangrijk dat Yorbe minuten gaat maken en gaat spelen. Voor zijn belang, maar ook voor het belang van PSV. Dat is ook met de speler besproken", legt Van Nistelrooij uit.

Stewart
De trainer verheugt zich ook op de komst van Earnest Stewart, die vanaf 1 maart als technisch directeur begint in het Philips Stadion. "Dat is geweldig. Zijn expertise hebben wij nodig. Hij gaat kwaliteiten inbrengen om PSV terug te brengen waar het hoort."