Van der Vaart voorziet 'Berghuis-rol' bij Feyenoord: 'Druipt de topklasse vanaf'

Van der Vaart voorziet 'Berghuis-rol' bij Feyenoord: 'Druipt de topklasse vanaf'

30-01-2023 10:10
71

Santiago Gimenez en Quinten Timber hebben indruk gemaakt op Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart. De Feyenoord-middenvelder hoort volgens de 109-voudig Oranje-international in de basis.

Feyenoord speelde zondagmiddag met 1-1 gelijk tegen FC Twente. Timber, die is teruggekeerd van een blessure, begon net als in de Klassieker op de bank. "Ik vond Quinten Timber echt goed invallen", stelt Van der Vaart bij het NOS-programma Studio Voetbal. "Het kan eigenlijk niet zo zijn dat hij niet gaat spelen. Ik denk echt dat ze hem erbij moeten zetten. En dan moeten ze een oplossing vinden voor Szymanski. Misschien hangend op rechts, in de Berghuis-rol", oppert de voormalig middenvelder.

"Want Timber, daar druipt echt de topklasse vanaf." Van Hooijdonk vult aan: "Bij Gimenez ook", zegt de oud-spits. "Hij stond voor de tweede keer in de basis en maakte een fantastische goal, overigens uit een ongelooflijk mooi balletje van Szymanski: met zó veel gevoel, een stiftje bij de tweede paal."

"Hij was de beste man op het veld", is Van der Vaart lovend over de Mexicaan. Collega-analist Ibrahim Afellay sluit zich daarbij aan. "Hij was de hele wedstrijd goed aanwezig. Vaak is het alleen gedeeltes, of een korte invalbeurt, maar ik denk dat hij vandaag een heel sterke wedstrijd op de mat heeft gelegd. Ook in het doorvoetballen, hij heeft ook een passeeractie, een goed schot. Hij kan alleen maar beter worden."