Heerenveen presenteert winterversterking: Een speler met veel potentie

Heerenveen presenteert winterversterking: "Een speler met veel potentie"

31 januari - 17:08 Laatste update: 21:13
24

SC Heerenveen heeft zich versterkt met de negentienjarige Daniel Karlsbakk. De Noorse aanvaller komt over van Viking FK en tekent een meerjarig contract in het Abe Lenstra Stadion.

Heerenveen moet diep in de buidel tasten voor Karlsbakk, die in eigen land te boek staat als groot talent en bij Viking nog een contract had tot het einde van 2024. Naar verluidt betalen de Friezen een kleine 2,5 miljoen euro voor de aanvaller. Daarmee besteedt Heerenveen een deel van de opbrengst van de transfer van Amin Sarr naar Olympique Lyon in diens opvolger.

Karlsbakk zou gehaald worden voor de toekomst en krijgt van trainer Kees van Wonderen het komende halfjaar de tijd om zich te ontwikkelen. In navolging van Ché Nunnely, Pelle van Amersfoort en Jeffrey Bruma is Karlsbakk de vierde winterversterking voor Heerenveen.

"Hij is een speler met veel potentie, een jonge jongen die in het moderne voetbal past. Daniel heeft een hoge intensiteit, goede fysieke voorwaarden en snelheid. We verwachten dat hij zich hier uitstekend kan ontwikkelen. Daniel krijgt de komende maanden de tijd om zich hier aan te passen aan zijn nieuwe omgeving en club", zegt technisch manager Ferry de Haan van Heerenveen via de clubkanalen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie