Heitinga ziet belangrijke Ajax-opdrachten: 'Moeten connectie met fans gaan hebben'

Heitinga ziet belangrijke Ajax-opdrachten: 'Moeten connectie met fans gaan hebben'

09-02-2023 21:12 Laatste update: 10-02-2023 11:34
73

John Heitinga is blij met de derde overwinning van Ajax op rij, maar de coach ziet ook nog genoeg verbeterpunten voor zijn ploeg. Heitinga noemt de winst bij FC Twente ook zwaarbevochten.

Dankzij een goal van Mohammed Kudus won Ajax donderdagavond met 0-1 van FC Twente. Heitinga heeft daardoor al zijn duels als coach van het eerste elftal gewonnen. "Deze was zeker zwaarbevochten", reageert Heitinga na afloop voor de camera van ESPN. "De wedstrijd was aardig in evenwicht."

"Ik denk vooral dat we naar ons eigen spel moeten kijken", vervolgt de oud-verdediger. "We moeten veel vaker een snelle kantwissel erin zien te krijgen. Er zijn een aantal momenten die uit ons spel moeten om naar een hoger niveau te gaan. Dit is wel goed voor het zelfvertrouwen. Twente heeft gewoon een goede ploeg en het is niet makkelijk om hier te spelen en winnen.

"Het belangrijkste is dat wij een ronde verder gaan", concludeert Heitinga. "We proberen vastigheden erin te krijgen. We hebben vandaag laten zien dat we kunnen strijden. Er moet nu iets ontstaan. Het is belangrijk dat we de connectie met de fans gaan hebben, nu we de komende wedstrijd thuis gaan spelen."