'Heitinga geeft me veel vrijheid bij Ajax, hij weet namelijk wat ik kan doen'

'Heitinga geeft me veel vrijheid bij Ajax, hij weet namelijk wat ik kan doen'

09-02-2023 21:30 Laatste update: 10-02-2023 11:32
52

Mohammed Kudus is tevreden met zijn nieuwe rol bij Ajax. Onder trainer John Heitinga speelt de Ghanees als een vrije rechtsbuiten, terwijl hij eerder in de spits geposteerd werd. Kudus vertelt ook nog kort over zijn connectie met Devyne Rensch.

Kudus hielp Ajax donderdagavond naar de volgende ronde van de KNVB Beker, door de enige treffer van de wedstrijd te maken bij FC Twente. "Voetbal gaat met ups en downs. Als het slecht gaat, moeten we alsnog bij elkaar blijven", vertelt de middenvelder annex aanvaller na afloop bij ESPN. "Dat hebben we nu gedaan en dan zie je dat er veel veranderingen optreden. Persoonlijk voel ik me nu ook beter, ja. We winnen wedstrijden en dat is het allerbelangrijkste."

Dat Heitinga hem nu als rechtsbuiten opstelt, kan Kudus wel begrijpen. "Het belangrijkste is dat de coach gelooft in me. Hij geeft me de vrijheid, want hij weet wat ik kan doen op het veld. In deze nieuwe rol heb ik heel veel vrijheid. Ik blijf gewoon leren terwijl en op elke positie mijn best doe voor het team. Dit is ook onderdeel van mijn ontwikkeling en leerproces."

Op de rechterkant krijgt Kudus nu te maken met Rensch. De linkspoot is blij met de coaching van zijn teamgenoot. "Mijn connectie met hem is heel goed, hij probeert me heel veel te helpen van achteruit. Hij geeft me veel informatie."