Kimpembe spreekt woedende PSG-supporters toe via megafoon na nieuwe nederlaag

Kimpembe spreekt woedende PSG-supporters toe via megafoon na nieuwe nederlaag

12-02-2023 07:35
19

Paris Saint-Germain-verdediger Presnel Kimpembe heeft na de nederlaag tegen AS Monaco van zaterdagavond de gefrustreerde meegereisde fans toegesproken. De Parijzenaars verloren in 2023 al vier wedstrijden, tot grote onvrede van de fans.

Na afloop van de 3-1 nederlaag tegen Monaco, waar Wissam Ben Yedder zich liet gelden met twee doelpunten, wendde Kimpembe zich tot de PSG-fans. Zij lieten zich tijdens de wedstrijd al zien met rookbommen en spandoeken, waar onder meer teksten als 'maak je shirt nat' en 'word wakker' op te lezen waren. 

"Laat ons niet zitten, we hebben jullie nodig", aldus de Franse verdediger via een megafoon richting het uitvak. "We hebben iedereen nodig. We zullen de dingen recht gaan zetten en we gaan er vol voor op dinsdag." Kimpembe, die kon rekenen op een applaus, doelt daarmee op het eerste duel in het Champions League-tweeluik met Bayern München. 

PSG verloor het nieuwe kalenderjaar al van RC Lens, Stade Rennes, Olympique Marseille (Franse beker) en dus Monaco. Ondanks de matige vorm waarin de ploeg van trainer Christophe Galtier momenteel verkeert, gaat de club wel nog gewoon aan kop in de Ligue 1. De voorsprong op naaste achtervolger Marseille bedraagt vijf punten.