'Als Becker op de brommer is, dan achterhaal je hem gewoon echt niet meer'

'Als Becker op de brommer is, dan achterhaal je hem gewoon echt niet meer'

16-02-2023 10:39 Laatste update: 13:05
43

Sheraldo Becker heeft indruk gemaakt op oud-ploeggenoot Bram van Polen. De aanvoerder van PEC Zwolle was aanwezig bij Voetbalpraat en liet daar zijn licht schijnen over het goede spel van de geboren Amsterdammer.

"Als hij op de brommer is dan achterhaal je hem echt niet meer", vertelt Van Polen over de verbluffende snelheid van Becker. "Wat ik bij hem altijd zo knap vond, was dat hij het moment van diepte zag als buitenspeler en dat hebben ze niet allemaal. Daarnaast gebruikte hij zijn klauwen heel goed als hij voor je liep, je kwam er als verdediger echt niet meer aan. Ik was altijd erg onder de indruk van hem en nu komt hij fantastisch in zijn kracht."

Ook analist en oud-speler Kees Kwakman ziet in Becker een groot gevaar voor tegenstander Ajax. "In dat laatste jaar bij ADO Den Haag zag je dat hij dat diepgaan ook al erg goed deed. Want dit spel ligt hem natuurlijk wel. Union Berlin was toen hij uit Den Haag weg ging ook nog niet de top. Daarom was het eigenlijk een vrij logische stap en zeker met zijn specifieke kwaliteiten."