Mooie uitverkiezing voor Van Dijk: 'Ik ben natuurlijk trots, blij en dankbaar'

Mooie uitverkiezing voor Van Dijk: 'Ik ben natuurlijk trots, blij en dankbaar'

27-02-2023 22:27
30

Virgil van Dijk heeft een plekje in het Elftal van het Jaar gekregen van de FIFA. De Nederlander staat samen met onder meer Lionel Messi, Kylian Mbappé en Kevin De Bruyne in het team.

Voor het FIFA The Best-gala maakte spelersvakbond FIFPro een elftal met de beste spelers van 2022 per positie. Van Dijk is de centrale verdediger van het elftal. Samen met João Cancelo en Achraf Hakimi vormt hij de achterhoede. Over diezelfde Hakimi kwam maandagavond nog naar buiten dat hij verdacht wordt van verkrachting. Desondanks nam hij de prijs gewoon persoonlijk in ontvangst.

"Natuurlijk ben ik trots, blij en dankbaar", reageert Van Dijk op zijn uitverkiezing. "Het was een interessant jaar, we hebben met Liverpool voor elke prijs gestreden tot de laatste dag. We hebben niet alles gewonnen, maar toch ben ik dankbaar. Ik ben trots, want ik ben gekozen door andere spelers waar ik dagelijks mee speel of tegen speel."

Het volledige Elftal van het Jaar: Courtois; Hakimi, Van Dijk, Cancelo; Modrić, Casemiro, De Bruyne; Mbappé, Haaland, Benzema, Messi.