Antony prijst Ten Hag: 'Erik is essentieel in het succes, zijn vertrouwen...'

Antony prijst Ten Hag: 'Erik is essentieel in het succes, zijn vertrouwen...'

28-02-2023 08:03 Laatste update: 08:10
11

Antony steekt de loftrompet over Erik ten Hag. De Braziliaanse aanvaller spreekt zijn dankbaarheid naar de Manchester United-manager uit na het pakken van hun eerste prijs in Engeland.

United legde zondag beslag op de League Cup, door Newcastle United op Wembley met 2-0 te verslaan. "Sinds het begin was ik er al zeker van dat deze groep United terug zou brengen naar waar het hoort te zijn", zegt Antony tegen de clubkanalen. "Mensen moeten deze geweldige club weer respecteren. Het is de eerste trofee van velen die nog zullen komen. Deze groep is geweldig."

"Als je een goede sfeer hebt tussen spelers en staf kan het niet fout gaan", vervolgt Antony, die benadrukt dat hij door wil pakken. "Ik wil prijzen winnen. En er zijn veel andere spelers die ook zo denken. Deze mentaliteit verspreidt zich door de groep. Alle neuzen staan dezelfde kant op." De aanstelling van Ten Hag ligt ten grondslag aan het eerste succes in zes jaar tijd, denkt Antony. "Erik is essentieel in het succes."

"Zijn energie, het vertrouwen dat hij uitstraalt, zijn intelligentie en tactiek zijn allemaal ongelofelijk. Alles wat hij ons vertelt voor de wedstrijd, komt op het veld uit", aldus de Braziliaan, die na de wedstrijd met Ten Hag en Lisandro Martínez danste. "Het is mijn derde trofee met hem, dus we omhelsden elkaar. Hij zei me dat er nog meer prijzen gaan komen. We delen dezelfde mentaliteit."