Bekervoetbal: hierom kan Spakenburg het Utrecht net zo lastig maken als Groningen

Bekervoetbal: hierom kan Spakenburg het Utrecht net zo lastig maken als Groningen

28-02-2023 18:00 Laatste update: 17:31

ADVERTORIAL – Dinsdagavond staat de eerste kwartfinale van de KNVB-beker op de planning. Het is er één die verrassend gaat tussen een Eredivisie- en een amateurclub: FC Utrecht ontvangt SV Spakenburg, wat op papier een provinciederby is. Weten de Utrechtse amateurs minimaal één keer tot juichen te komen? Jack’s heeft een mooie odd voor je in petto waar je bijna drie keer je inzet mee pakt!

De bekerroute van Spakenburg

In tegenstelling tot FC Utrecht heeft Spakenburg al vier wedstrijden achter de rug. De tweede divisionist begon haar avontuur eind september tegen de amateurs van DOVO, waar ze met 0-1 van wisten te winnen. De volgende horde was TEC, waar met een 2-1 overwinning werd afgesloten. De horde die daarop volgde was de grootste test die Spakenburg tot nu toe heeft gehad.

Spakenburg trof met FC Groningen een geplaagde Eredivisionist. In de Euroborg werd de bekerverrassing van het seizoen op de mat gelegd: de amateurs wonnen met 2-3 van de ploeg van Dennis van der Ree en stonden bij rust zelfs met 0-3 voor. In de achtste finales stond er weer een relatief gezien makkelijkere loting op het programma. De competitiegenoten van VV Katwijk werden met 1-1 verslagen na strafschoppen.

Utrecht en amateurclubs in een late fase van het bekertoernooi, niet de eerste keer

Het komt al niet vaak voor dat een amateurclub zich voor de kwartfinale van de KNVB-beker plaatst, maar in een redelijk recent verleden was er nog één club die het beter deed. De amateurs van VVSB wisten in het seizoen 2015/16 de halve finale van het bekertoernooi te halen nadat het Excelsior en Sparta Rotterdam had uitgeschakeld. Alsof het zo moest zijn was de Galgenwaard toen ook het decor. VVSB hield lang stand, maar verloor uiteindelijk met 3-0 door drie goals van Utrechtse aard in het laatste kwartier.

Spakenburg een amateurclub met een professionele achterban

Wie aan Spakenburg denkt, denkt toch ook wel aan de supporters. Op de amateurvelden wordt jaarlijks de Derby van Spakenburg gespeeld tussen Spakenburg en IJsselmeervogels. Het is een affiche dat garant staat voor spektakel, waar ook de fans hun steentje aan bijdragen. Altijd is er wel sprake van een sfeeractie en weken voor aanvang van de derby staat het dorp al in rep roer. Ook tegen Groningen was goed te zien dat Spakenburg er niet alleen voor staat. Het uitvak zat vol met afgereisde Spakenburgers. Naar verwachting zal het uitvak in de nabij gelgegen Galgenwaard dan ook uitpuilen van de supporters.

De odd

Gezien de status van Utrecht zijn ze het aan hun stand verplicht om Spakenburg over de knie te leggen, maar dat de amateurs weten hoe ze tegen een Eredivisieclub moeten scoren staat vast. Het is dan ook niet ondenkbaar dat de Galgenwaard dinsdagavond getuige is van een doelpunt van de uitploeg. De odd van 2.90 waarin Utrecht binnen de reguliere speeltijd wint maar ook Spakenburg een doelpunt weet te maken, is dan ook een leuke om te spelen bij bookmaker Jack's.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust

Advertorial Kansspelen

Deze advertorial is helaas niet beschikbaar, omdat je volgens onze systemen niet in de wettelijke doelgroep valt content/uitingen over online kansspelen mag zien. Bezoek onze Speel Bewust-pagina voor meer informatie over online kansspelen.