Gouden wissel van Slot voorkomt Feyenoord-nederlaag in Polen

09-03-2023 22:51
223

Feyenoord en Shakhtar Donetsk hebben elkaar in de eerste wedstrijd van de achtste finale van de Europa League op een 1-1 gelijkspel gehouden. De ploeg van Arne Slot kwam vlak voor tijd langszij, nadat het kort daarvoor op achterstand was gekomen.

Feyenoord was negentig minuten de bovenliggende partij, zonder dat het echte grote kansen had gecreërd voor zichzelf. De ploeg Slot ging met balbezit te slordig om en had het geluk dat Shakhtar er verder ook weinig van bakte. Daardoor kreeg het publiek in Polen, waar de wedstrijd door de oorlog in Oekraïne gespeeld werd, een redelijk eenzijdige wedstrijd voorgeschoteld.

Omdat Feyenoord al vroeg in de tweede helft gas gaf, kreeg het via Danilo al snel een goede kans op het openingsdoelpunt, maar de Braziliaanse spits stuitte op de keeper van Shakhtar. Het moment voor de Rotterdammers om te scoren leek in zicht toen weer Danilo een kans kreeg en even later het woord aan Javairo Dilrosun en Igor Paixao was, beide spelers waren ingevallen.

Echter, geheel tegen de verhouding in, was het Shakhtar, dat nog geen kans gekregen had, dat op voorsprong kwam. Doelman Timon Wellenreuther zag de bal via de rug van Rakitskyy in het doel belanden. Dat was voor Feyenoord het startsein om een nederlaag af te wenden. Kort daarna volgden grote kansen van Paixao (naast) en Lutsharel Geertruida (zijnet).

Het leek de kant op te vallen van Shakhtar, maar vlak voor tijd scoorde de net ingevallen Ezequiel Bullaude, die de bal tegendraads in het doel kopte. Bij Feyenoord zat er meer in dan slechts de goal van de Argentijn, maar verwoede pogingen om alsnog een zege uit het vuur te slepen leverden niets op, al was het dichtbij: een goal van Geertruida in blessuretijd werd wegens buitenspel afgekeurd. De return is volgende week in Rotterdam-Zuid.