FC Twente boekt na negen duels zonder uitoverwinning weer zege op vreemde bodem

11-03-2023 20:37
84

FC Twente heeft zonder moeite en groots te spelen drie punten overgehouden aan het duel met Fortuna Sittard. Na rust werd het verschil gemaakt en nam de ploeg van Ron Jans afstand: 0-3.

Fortuna kampte met de nodige personele problemen in aanloop naar de wedstrijd. Burak Yilmaz, Oguzhan Özyakup, Dogan Erdogan en Iñigo Córdoba moesten de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Bij Twente keerde Joshua Brenet na een disciplinaire schorsing terug bij de wedstrijdselectie. De eerste helft was er een om snel te vergeten. Pas na veertig minuten ontstond het eerste gevaar van de wedstrijd, door een kopbal van Robin Pröpper.

De Tukkers kwamen na rust goed uit de kleedkamer en schakelden een tandje bij. Kansen kwamen er en na 67 minuten pakte Twente via Vaclav Cerny de leiding. De Tsjech passeerde zijn directe tegenstander George Cox en schoof de bal achter doelman Igor Pandur. Nadat de ban was gebroken, ging het hard. Vier minuten later verdubbelde Manfred Ugalde de marge.

Fortuna-trainer Julio Velázquez kon zijn woede niet verkroppen en leek van plan de dug-out te slopen. Helaas voor de Spaanse oefenmeester werd het nog erger. Ugalde tekende na een vlot lopende aanval voor zijn tweede van de avond en tevens het slotakkoord.

Twente blijft door de zege op plek vijf in de Eredivisie staan. Daar staan de Tukkers behoorlijk vast. Het gat tot nummer vier PSV bedraagt vijf punten, terwijl nummer zes Sparta Rotterdam vier punten minder heeft.