Zwakte gespot in spel Dumfries: 'Hier moet hij echt wat slimmer in zijn'

Zwakte gespot in spel Dumfries: 'Hier moet hij echt wat slimmer in zijn'

14-03-2023 21:13
15

Denzel Dumfries speelt sinds het WK niet altijd meer voor Internazionale, maar in de Champions League rekent trainer Simone Inzaghi weer op de Nederlander. Aan de inzet ligt het niet bij de verdediger vindt analist Danny Blind, maar hij moet wel nog een aantal andere dingen leren om weer een onbetwiste basisplek af te dwingen.

"Denzel is Denzel", begint Blind aan zijn uitleg bij Ziggo Sport. "Er zit heel veel drive in bij hem en zijn eindpass is echt wel een gedeelte dat hij heeft kunnen verbeteren. Hij duikt er soms echt in en hij is altijd vol overgave, maar dat doet hij dan ook in zijn eigen zestien meter. Dat is dan weer niet heel tactvol, daar moet hij echt wat slimmer in zijn. Maar het is echt een speler die altijd honderd procent geeft en in het systeem van Internazionale is dat geweldig."

Dumfries kende afgelopen weekend nog een vrij ongelukkige wedstrijd tegen Spezia. De rechtsback veroorzaakte als invaller de penalty waar de tegenstander de winnende goal uitmaakte. Internazionale ging uiteindelijk met 2-1 de boot in tegen de nummer zeventien Spezia.