Feyenoord op rapport: alleen maar hoge cijfers na magische avond

Feyenoord op rapport: alleen maar hoge cijfers na magische avond

16-03-2023 20:41
74

Door een historische overwinning op Shakhtar Donetsk (7-1) mag Feyenoord zich kwartfinalist in de Europa League noemen. VoetbalPrimeur maakt rapport op van de voetbalshow in De Kuip.

Timon Wellenreuther - 6,5: ook in de return tegen Shakhtar kreeg Wellenreuther amper wat te doen. Na een half uur had de Duitser een engeltje op de lat en later troefde hij Lassina Traoré een-op-een af. De late 7-1 is een 'smetje'.

Lutsharel Geertruida - 8: ook als rechtsback deed Geertruida werkelijk alles goed. Hij vult de rechtsbackpositie heel anders in dan Marcus Pedersen, maar wie maalt om wat minder aanvallende impulsen als je zó sterk speelt?

Gernot Trauner - 8: bij zijn eerste basisplaats in vier maanden liet Trauner meteen zien waarom hij een sleutelfiguur is in De Kuip. Voor Feyenoord begon er veel en voor Shakhtar eindigde er veel bij de Oostenrijker.

Dávid Hancko - 7: de Feyenoord-defensie had weinig te vrezen van Shakhtar en dat gold ook voor Hancko. De Slowaak bleef soeverein overeind naast zijn 'oude' maatje Trauner.

Marcos López - 7: de vervanger van de zieke Quilindschy Hartman legde een prima wedstrijd op de mat, totdat hij in de tweede helft geblesseerd uitviel. Zijn hoogtepunt was het versieren van de penalty (3-0).

Mats Wieffer - 7,5: de indrukwekkende opmars van Wieffer kreeg een vervolg in het tweeluik tegen Shakhtar. Ook op Europees niveau haalt de controlerende middenvelder alleen maar ruime voldoendes.

Orkun Kökcü - 9: ongelooflijk, wat een wedstrijd van de Feyenoord-aanvoerder. Kökcü was in alles de grote baas op het veld en bekroonde zijn sensationele optreden met twee goals. Van de buitencategorie.

Sebastian Szymanski - 7: als doorvoerhaven en pressingmachine vervulde Szymanski een belangrijke rol. Voor trainers is de Pool een zeer dankbare speler, omdat hij zoveel werk verzet.

Alireza Jahanbakhsh - 7,5: het kan vriezen en dooien met Jahanbakhsh, maar voor de verandering was de Iraniër eens vanaf de aftrap volledig bij de les. Na de thee pikte ook hij een verdiende treffer mee.

Santiago Gimenez - 8: één voetbeweging en weg was Gimenez, die voor zijn vijfde doelpunt in de Europa League tekende. Daarmee is de Mexicaan nu gedeeld topscorer. Feyenoord heeft weer een goudmijn in de spits staan.

Oussama Idrissi - 8: een uur lang was Idrissi op z'n zachtst gezegd niet de grote uitblinker bij Feyenoord, maar daar heeft niemand het nog over. De momentenvoetballer maakte twee héél fraaie doelpunten.

Invallers
Jacob Rasmussen - x: viel na 57 minuten in voor López en speelde te kort voor een beoordeling.
Danilo - x: viel na 57 minuten in voor Gimenez en maakte ook een goal, maar speelde te kort voor een beoordeling.
Ezequiel Bullaude - x: viel na 57 minuten in voor Szymanski en speelde te kort voor een beoordeling.
Igor Paixão - x: viel na 62 minuten in voor Idrissi en speelde te kort voor een beoordeling.
Mohamed Taabouni - x: viel na 68 minuten in voor Kökcü en speelde te kort voor een beoordeling.

Arne Slot - 9: de prestaties van Feyenoord in Europa zijn al anderhalf jaar reclame voor Feyenoord én Slot. Wat een voetbalmachine heeft de succestrainer er toch van gemaakt. Heel bijzonder.