Luxeprobleem bij Feyenoord: 'Zal lastig zijn om weer op bank plaats te nemen'

Luxeprobleem bij Feyenoord: 'Zal lastig zijn om weer op bank plaats te nemen'

21 maart - 09:52
43

Het zal voor Timon Wellenreuther lastig worden om weer plaats te nemen op de bank bij Feyenoord, als Justin Bijlow terugkeert van zijn blessure. Dit zegt Harald Wapenaar, die eerder met de voormalig-Willem II keeper werkte, in gesprek met De Telegraaf. Wellenreuther blonk in De Klassieker uit met een geweldige redding.

Wapenaar blikt met veel trots terug op Wellenreuther's moment of shine tegen Ajax, toen hij Mohammed Kudus van het scoren afhield. "Als je nog een hand krijgt tegen een bal die van die afstand en met die snelheid wordt ingeschoten, dan is het echt een fantastische redding. Dat is de aangeboren kwaliteit van een keeper. Timon Wellenreuther kan onhoudbare ballen pakken. Dat deed hij als keeper van Willem II al en nu dus ook in De Klassieker met Feyenoord tegen Ajax", zegt de huidige keeperstrainer van FC Utrecht.

Binnenkort is eerste keeper Bijlow weer fit. Toch denkt Wapenaar dat Wellenreuther zijn plekje niet met plezier zal afstaan aan de Oranje-international. "Feyenoord is met zijn fans en topwedstrijden in de Europa League een prachtige club. Om dat allemaal mee te maken is fantastisch voor hem. Maar gezien de manier waarop hij zijn sport beleeft, zal het lastig zijn om weer op de bank plaats te nemen. Hij is een echte winnaar en eager om te spelen."

Wellenreuther heeft iets, waar weinig andere keepers over beschikken, vertelt Wapenaar. "Omdat Wellenreuther uitkomt bij diepteballen en bij hoge ballen kan hij fouten maken. Toch schroomt hij niet om dat te doen. Het risico dat hij in zijn spel legt, maakt hem een aantrekkelijke keeper. Bij Feyenoord ziet Arne Slot het in hem zitten en heeft hij met Khalid Benlahsen een uitstekende keeperstrainer. In de wedstrijd tegen Ajax kon hij zich eindelijk onderscheiden en dat heeft hij gedaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s