Ten Hag is vol lof bij Man United: Hij deed het zo vaak in 26 jaar!

Ten Hag is vol lof bij Man United: "Hij deed het zo vaak in 26 jaar!"

29-03-2023 18:15
13

Erik ten Hag is vol lof over Sir Alex Ferguson, die woensdag een plek gekregen heeft in de Premier League Hall of Fame. Ten Hag heeft veel van Ferguson geleerd en leert nog steeds.

Ferguson stond maar liefst 26 jaar aan het roer bij Manchester United en heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten. "Allereerst wist hij wanneer hij een nieuw team moest bouwen, want hij deed het gedurende twee decennia en elke keer was hij succesvol", vertelt Ten Hag. "Hij deed het met een mix van eigen spelers en het binnenhalen van grote sterren."

"Hij haalde het beste eruit, zoals werken met Eric Cantona en Wayne Rooney. Het zegt wat als je met die persoonlijkheden om kunt gaan, maar ook om ze als een team te laten spelen. Dat was altijd één van zijn belangrijkste kwaliteiten: dat het team altijd boven elk individu staat. Het is moeilijk om één winnend team samen te stellen. Hij deed het zo vaak in 26 jaar!"

"Je voelt het elke dag, want hij heeft een erfenis nagelaten en Manchester United is Alex Ferguson", zegt Ten Hag. "Hij stelde de hoogste normen en waarden en bracht de winnaarsmentaliteit. Hij heeft dat gebouwd en dat is de norm die je moet hanteren als je voor Manchester United wilt spelen of voor Manchester United wilt werken."