Van Nistelrooij leefde met Boscagli mee: 'Dan komt het er allemaal even uit'

Van Nistelrooij leefde met Boscagli mee: 'Dan komt het er allemaal even uit'

02-04-2023 07:30
83

Ruud van Nistelrooij vond het prachtig dat Olivier Boscagli zijn basisrentree kon bekronen met een doelpunt. De trainer van Manchester United lag er als speler ook lange tijd uit vanwege een gescheurde kruisband.

Boscagli stond voor het eerst in 356 dagen in de basis en tekende voor de 0-2. De Franse verdediger had het even niet meer na zijn treffer. "Ik vond het geweldig voor hem", meent Van Nistelrooij tegenover ESPN. "Je weet uit eigen ervaring wat hij heeft meegemaakt. Dan komt dat er allemaal even uit. Dan lig je er een jaar uit. Het zijn dan geweldige momenten."

Van Nistelrooij scheurde als speler zelf zijn kruisband in 2000. Door de zware blessure ging er destijds een streep door een transfer naar Manchester United voor de aanvaller, die eveneens bij PSV speelde. Een jaar later vertrok de spits alsnog naar The Red Devils.

De trainer van PSV is te spreken over de wedstrijd van zijn verdediger en stelt dat het voetballen makkelijker wordt met Boscagli in het centrum. "Dat is zijn kwaliteit. Ik moet zeggen dat hij vandaag (zaterdag, red.) goed stond. Hij was positioneel sterk, bracht veel rust aan het middenveld en keek ook een linie verder. Dat is zeker zijn kwaliteit. Joey Veerman was vandaag ook heel sterk. Zonder bal en met bal was het van hoog niveau, ook met Guti samen."