Drenthe werkt in zorg: 'Glamour gezien, nu werk ik als ZZP'er'

Drenthe werkt in zorg: 'Glamour gezien, nu werk ik als ZZP'er'

2 april - 12:43 Laatste update: 13:45
29

Het leven van Royston Drenthe staat niet langer in het teken van voetbal. De oud-speler van Feyenoord en Real Madrid werkt tegenwoordig in de zorg, vertelt hij aan RTV Rijnmond.

Drenthe beëindigde eind 2022 zijn Spaanse avontuur en richt zich nu op een maatschappelijke carrière. "Mijn moeder en tante werken in de zorg. Een paar jaar terug dacht ik al: Waarom ga ik niet ook opleidingen en cursussen doen en kijken wat dat met mij doet?", stelt de eenmalig Oranje-international.

Drenthe behaalde zijn papieren enige tijd geleden. "Nu zie ik een heel andere kant van de wereld en word ik een betere persoon in deze maatschappij. Ik heb altijd de glamourkant van het leven gezien, nu werk ik als ZZP'er", aldus de linkspoot, die laatst aan de slag was op een PG-afdeling voor mensen met dementie. "Er was een oude dame die de medecliënten aan het afschrikken was. Daar begeleid ik dan."

"Het verrijkt mij als persoon en daar was ik echt naar op zoek", vervolgt de linkspoot. "Als het einde van je carrière in zicht komt, dan gaan veel voetballers tobben. Ik heb daar ook veel last van gehad, omdat je het voetbal nog niet helemaal kunt loslaten. Daar heb ik het wel erg moeilijk mee gehad. Ik ben blij dat ik ervoor heb gekozen om een heel andere weg in te slaan."

Helemaal afscheid nemen van het voetbal doet Drenthe overigens niet. Hij traint mee bij Kozakken Boys en hoopt volgend seizoen wedstrijden te kunnen spelen voor de amateurclub uit Werkendam.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie