'Net als Reijnders moeten vechten voor kans bij Ajax en AZ, heb daar spijt van'

'Net als Reijnders moeten vechten voor kans bij Ajax en AZ, heb daar spijt van'

4 april - 09:39
25

Vince Gino Dekker was één van de grootste talenten in de jeugdopleiding van Ajax, maar staat dinsdag met de amateurs van Spakenburg tegenover PSV in de halve finale van de KNVB Beker. De inmiddels 26-jarige buitenspeler beseft dat zijn carrière anders had kunnen lopen.

Dekker maakte deel uit van een succesvolle lichting bij Ajax met onder anderen Donny van de Beek, Abdelhak Nouri, Steven Bergwijn, en Noussair Mazraoui. Een blessure speelt een grote rol in het feit dat hij het niet gered heeft. "In een heel belangrijke fase van mijn carrière ben ik er anderhalf jaar uit geweest door een kraakbeenblessure en toen ik terugkwam, was ik bij Ajax ingehaald door jongere jongens als Justin Kluivert en Dennis Johnsen", zegt hij in De Telegraaf.

"Maar ook het mentale aspect is van belang geweest", vervolgt Dekker, die ongeduldig was. "Ik zag jongens met wie ik in de jeugd had gespeeld in het eerste van Ajax staan of mooie transfers maken, en daar had ik veel moeite mee. Het was geen afgunst, maar ik kon het voor mezelf moeilijk plaatsen. Ik vond dat het bij mij ook allemaal snel moest gebeuren. Dat is niet goed geweest. Ik had nooit na een half jaar weg moeten gaan bij Jong AZ en daar moeten blijven om te vechten voor mijn kans, wat een jongen als Tijjani Reijnders met veel succes wel heeft gedaan. Daar heb ik wel spijt van."

Na zijn periodes bij Ajax en AZ kwam Dekker nog kortstondig uit voor Go Ahead Eagles. Het stuklopen van zijn profdroom hakte erin. "In één jaar was ik gegaan van kampioen met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie naar de status van clubloze speler. Mijn vader was wel even pissig en vond dat ik het had laten liggen. Ik had het er zelf ook heel moeilijk mee. Ik zat vol schaamte. Al die tijd en energie die mijn ouders in mijn carrière hadden gestopt en ineens was het over."

Via Spakenburg hervond Dekker het plezier. Inmiddels staat De Messi van De Westmaat op de radar van clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Het duel met PSV begint om 20.00 uur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s