Yilmaz reageert en blijft bij Fortuna: 'Dat was mijn boodschap op Instagram'

Yilmaz reageert en blijft bij Fortuna: 'Dat was mijn boodschap op Instagram'

05-04-2023 22:58 Laatste update: 06-04-2023 13:01
15

Aan alle onzekerheid in Sittard komt een eind: Burak Yilmaz speelt het restant van het seizoen 'gewoon' bij Fortuna Sittard. Op de officiële kanalen lichten de Limburgers de cryptische boodschap van de spits op Instagram toe.

'Beste Fortuna Sittard-familie en -fans: het was een groot genoegen om voor jullie te spelen', liet Yilmaz na het gewonnen duel met FC Groningen (3-1) via social media weten. Daarmee leek hij te hinten op een exit, maar uit een gesprek met de clubleiding op woensdagavond is gebleken dat hij het seizoen bij Fortuna afmaakt. "Ik ben ook de resterende zeven wedstrijden gewoon beschikbaar voor Fortuna", zegt de 37-jarige aanvaller.

"Ik besef dat het bericht voor de nodige onrust heeft gezorgd. Het was een moment waarop alle emoties bij elkaar kwamen, ook frustratie omdat niet alles is gelopen zoals gehoopt. Uiteindelijk hoort dat ook bij voetbal." Yilmaz stelt dat Fortuna met de zege op Groningen een belangrijke stap richting handhaving heeft gezet. "Nu we er goed opstaan moeten we ook durven vooruit te kijken. Met oog op volgend seizoen is het daarom wellicht goed om andere spelers minuten te laten maken."

"Dat was eigenlijk de boodschap van het bericht op mijn Instagram", blijft Yilmaz alsnog enigszins cryptisch. De Turkse spits tekende vorige zomer voor vijf seizoenen in Sittard. "Ik heb nog geen keuze gemaakt voor het nieuwe seizoen. We hebben nog zeven wedstrijden en dan zit het seizoen er normaal gesproken op. Ik wil de komende maanden gebruiken om na te denken over mijn toekomst, zodat ik straks een keuze maak waar ik volledig achter sta."