Voormalig Vitesse-speler zet op 26-jarige leeftijd punt achter bewogen loopbaan

Voormalig Vitesse-speler zet op 26-jarige leeftijd punt achter bewogen loopbaan

06-04-2023 21:55 Laatste update: 21:57
11

Voormalig Vitesse-speler Izzy Brown heeft op 26-jarige leeftijd besloten om te stoppen met voetballen. De Engelsman speelde in het seizoen 2015/16 voor de Arnhemmers, waarna hij vorig jaar na vele omzwervingen een ernstige blessure opliep. 

Brown kwam in de zomer van 2015 over van Chelsea, net als onder anderen Lewis Baker en Dominic Solanke. De destijds achttienjarige middenvelder speelde dat seizoen 22 wedstrijden bij Vitesse onder trainer Peter Bosz. Zijn enige doelpunt maakte hij in maart 2016, tegen Roda JC. 

Wedden

Meer odds

Brown verdween vervolgens uit beeld en werd een groot aantal keer verhuurd. Hij speelde bij Rotherham United, Huddersfield Town, Brighton & Hove Albion, Leeds United, Luton Town en Sheffield Wednesday. In 2021 stalde Chelsea hem definitief bij Preston North End, maar ook daar lukte het niet. Tijdens de voorbereiding op dit seizoen scheurde hij zijn achillespees af. Dat leidde hem uiteindelijk tot zijn beslissing om te stoppen. 

Op Twitter staat hij stil bij zijn keuze. 'Ik wist wel dat ik dit op een dag zou schrijven, maar ik had niet verwacht dat die dag zo snel zou komen. Met veel verdriet en een zwaar gemoed moet ik nu na een lang en zwaar jaar met twee achillespeesoperaties stoppen met voetbal.'