AC Milan lijdt duur puntverlies, Sevilla geeft voorsprong weg na bizarre slotfase

07-04-2023 23:30
5

AC Milan heeft vrijdagavond in de strijd om een Champions League-ticket dure punten verspeelt. In Spanje is Sevilla na een bizarre slotfase tegen Celta de Vigo tegen een gelijkspel aangelopen.

AC Milan - Empoli
AC Milan heeft een slechte generale repetitie beleefd in aanloop naar de Champions League-kraker tegen Napoli, dat eerder op de avond wél won van Lecce. De Rossoneri kwamen in San Siro niet tot scoren tegen Empoli.

Milan creëerde genoeg kansen, maar wist niet door te drukken. Ante Rebic en Theo Hernandez stuitten in de openingsfase op Empoli-doelman Samuele Perisan, die zicht ontpopte tot man van de wedstrijd. Vlak voor rust redde hij ook knap op een poging van Sandro Tonali.

Ook in de tweede helft, waarin Milan een aantal keer een strafschop claimde, werd er niet meer gescoord. Door het gelijke spel verspeelt Milan dure punten in de strijd om een Champions League-ticket. De regerend landskampioen kan zondag op de ranglijst gepasseerd worden door AS Roma.

Sevilla - Celta de Vigo
Ook Sevilla beleefde een matige opwarmer voor de naderende Europese wedstrijd tegen Manchester United. Met Nemanja Gudelj in de basis werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen Celta de Vigo.

Papa Gueye moest al na negentien minuten inrukken met een rode kaart. Sevilla kwam ondanks de man minder in de 43e minuut wel op voorsprong, via Youssef En-Nesyri. Tien minuten voor tijd maakte Marcos Acuña de 2-0, waarna zich een bizarre slotfase voltrok. De aansluitingstreffer kwam van Miguel Rodríguez. Sevilla kreeg via Gonçalo Paciência ook nog de 2-2 om de oren. Als klap op de vuurpijl kreeg ook Acuña nog een rode kaart. Komende donderdag wacht het United van Erik ten Hag in de Europa League.