Bosz vindt roep om Simons 'nog wat overdreven': 'Eerste helft onopvallend'

Bosz vindt roep om Simons 'nog wat overdreven': 'Eerste helft onopvallend'

10-04-2023 10:53
118

De oproep van Rafael van der Vaart om het Nederlands elftal om Xavi Simons heen te bouwen, vindt nog geen gehoor bij Peter Bosz. De ex-coach van onder meer Ajax is lovend, maar ziet ook dat de spelmaker nog het één en ander te leren heeft.

"Ik vind dat eerlijk gezegd nog wat overdreven", reageert Bosz bij Studio Voetbal op de oproep van Van der Vaart. "Ik vond Simons de eerste helft onopvallend. Toen hij van links ging spelen in de tweede helft, vond ik hem heel erg goed. Dat is natuurlijk logisch, want in het midden staan is het allermoeilijkste dat er is. Hij is nog hartstikke jong. Daar moet je toch ook wel wat ervaring voor hebben om dan alles te zien. Juist vanaf de linkerkant was hij het best."

"Maar hoe knap is het dan dat een jongen van negentien al zó belangrijk is voor een ploeg", haakt Ibrahim Afellay in. "Dat is eigenlijk bizar op die leeftijd. Op het moment dat hij niet draait, draait het elftal niet." Pierre van Hooijdonk is het daarmee eens. "Je moet er niet aan denken dat hij niet speelt."