Slot wijst Feyenoord-spelers op interview Linssen: 'Dat is precies wat Roma wil'

Slot wijst Feyenoord-spelers op interview Linssen: 'Dat is precies wat Roma wil'

13-04-2023 18:42 Laatste update: 18:48
11

Arne Slot twijfelde niet over de rentree van Justin Bijlow tegen AS Roma. De 25-jarige doelman komt voor het eerst sinds 29 januari in actie, terwijl Timon Wellenreuther de laatste weken een prima indruk maakte.

"Ik denk dat Timon het de laatste wedstrijden uitstekend heeft gedaan. Daarvoor had hij een fase waarin hij moest wennen. In de laatste paar wedstrijden had hij een paar hele belangrijke reddingen", vertelt Slot bij Veronica. "Maar dat heeft Justin daarvoor ook aangetoond. Hij is wellicht wel de nummer één van het Nederlands elftal. Hij is terug en traint weer een aantal weken mee. Volgens mij is het dan logisch om de keeper die je al het hele seizoen het beste vindt op te stellen als hij er weer klaar voor is."

"Wij spelen nu alleen nog maar belangrijke wedstrijden. Dan denk ik dat het voor een trainer heel logisch is dat je dat tracht te doen met je beste spelers. Maar ook Justin zal net als alle andere jongens moeten laten zien dat hij er klaar voor is", aldus Slot, die benadrukt dat Bijlow alweer enkele weken in training is. "Nee, Timon was niet boos. Misschien wel teleurgesteld, maar dat heb ik ook niet kunnen merken. Voor hem is het ook duidelijk dat hij is gekomen als stand-in van Justin."

Bryan Linssen
Slot heeft de spelers van Feyenoord niet extra gewaarschuwd voor het gedrag van de Romeinen. "Maar ik heb wel het interview met Bryan Linssen nog even aangehaald. Hij zei ook: op een gegeven moment waren ze kauwgom aan het kauwen en daar irriteerde ik mij al aan. Dat is precies wat zij willen en dat moeten wij zien te voorkomen."