Spelersrapport: twee negatieve uitschieters na zwak optreden van AZ

Spelersrapport: twee negatieve uitschieters na zwak optreden van AZ

13-04-2023 22:55
51

Een teleurstellend AZ kon donderdag geen potten breken tegen Anderlecht. De Alkmaarders verloren het heenduel in de kwartfinale van de Conference League met 2-0. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de ploeg van Pascal Jansen.

Mathew Ryan – 6: Een puntenpakker heeft hij zich nog niet getoond, maar tegen Anderlecht kon je Ryan niet zo veel kwalijk nemen. De tegengoals vallen hem moeilijk te verwijten, want die waren zeer fraai.

Yukinari Sugawara – 5,5: Hij was niet de minste AZ-verdediger, maar viel toch vooral op door de rugproblemen van zijn opponent te verhelpen. Echt toegevoegde waarde had hij niet.

Sam Beukema – 4: Liet zich in de luren leggen door Amuzu, bracht Ryan in de problemen en kreeg geel net buiten het strafschopgebied na een wat onbeholpen actie. Na rust leidde hij ook een gevaarlijk Anderlecht-moment in. Beukema stapelde fout op fout.

Pantelis Hatzidiakos – 5,5: De Griek zag plots Murillo voor zich opduiken, reageerde te traag en kon de goal niet meer voorkomen. Daarna deed hij eigenlijk niet zo heel veel verkeerd, maar een hoogvlieger is Hatzidiakos zelden.

Milos Kerkez – 6: Kerkez verzuimde in aanloop naar de 1-0 druk te zetten op Dreyer, van wie bekend is dat hij een goede voorzet heeft. De Hongaar kon een slap AZ aanvankelijk niet inspireren, maar was na rust wel betrokken bij het nodige Alkmaarse gevaar.

Tijjani Reijnders – 5,5: Na het tweeluik met Lazio werd hij terecht geroemd, maar in het Lotto Park was Reijnders redelijk onzichtbaar. Hij slaagt er nog niet in om constant een hoog niveau te halen en AZ bij de hand te nemen.

Jordy Clasie – 6: Clasie ging er zoals altijd wél voor, maar hij had het soms moeilijk met de ruimtes die ontstonden op het middenveld. Voor de 2-0 was hij Ashimeru een beetje kwijt.

Sven Mijnans – 5: Hij liet Murillo lopen, die vervolgens Hatzidiakos verraste. Mijnans maakte zich wel weer vaak aanspeelbaar, alleen was de afstemming met onder meer Pavlidis niet goed. Na zijn goede start in Alkmaar kampt hij nu met een dipje.

Jens Odgaard – 4,5: Doordat Karlsson niet kon starten waren de ogen meer op Odgaard gericht, maar de Deen kon niet overtuigen. Hij liet zich aftroeven in de duels en acties zagen we niet. Je mag meer initiatief van hem verwachten.

Vangelis Pavlidis – 5: Hij fungeerde als aanspeelpunt, maar echt zoden aan de dijk zette zijn harde werk niet. Hij bezorgde tegenstanders, en zichzelf, vooral letterlijk pijn. Bart Verbruggen wist hij nauwelijks aan het werk te zetten, hoewel AZ na rust dreigender werd.

Myron van Brederode – 5,5: Hij moest het gemis van Karlsson opvangen. Van Brederode had geen beslissende acties, maar was wel meer aanwezig dan Odgaard op rechts. Hij zal nog een stap moeten zetten om Karlsson te doen vergeten in de toekomst.

Invallers
Jesper Karlsson - x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Djordje Mihailovic - x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Mayckel Lahdo - x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Pascal Jansen – 5: De geest lijkt de laatste weken een beetje uit de fles bij AZ. Ook voor het bezoek aan Anderlecht kon Jansen zijn ploeg niet voldoende inspireren. In de tweede helft ging het wel iets beter, maar al met al lieten de Alkmaarders te weinig zien in Brussel.