Nieuwe regels in werking: NAC - Willem II definitief gestaakt door wangedrag fans

Nieuwe regels in werking: NAC - Willem II definitief gestaakt door wangedrag fans

14-04-2023 21:59 Laatste update: 22:43
365

De Brabantse derby tussen NAC en Willem II is vrijdagavond definitief gestaakt. Scheidsrechter Jeroen Manschot besloot het duel al eerder stil te leggen, maar na het bekogelen van Willem II-spelers bij hun doelpunt was het definitief klaar. Hiermee is dit de eerste wedstrijd die gestaakt is onder de nieuwe regels van de KNVB.

De wedstrijd werd eerder al stilgelegd, omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid. Volgens de nieuwe regels kan er dan na een kwartier doorgespeeld worden, maar als er nogmaals voorwerpen op het veld worden gegooid dan stoppen de teams definitief. Bij een goal van Willem II gooide een groep NAC-fans massaal plastic bekers met drank op het veld, waardoor scheidsrechter Manschot iedereen naar binnen stuurde. 'Schaam je kapot' klonk het massaal vanaf de Bredase tribunes.

Wat er nu gaat gebeuren met de wedstrijd is nog onbekend. De spelers van Willem II waren woest op scheidsrechter Manschot, omdat zij door een goal van Elton Kabangu 1-0 voor stonden. Zij vinden dat door het gedrag van de NAC-fans hun de overwinning door de neus is geboord. De KNVB maakte in de regels niet bekend wat er na een definitieve staking met de wedstrijd gaat gebeuren.