'Bayern geeft duidelijk signaal af aan Liverpool na interesse in Gravenberch'

'Bayern geeft duidelijk signaal af aan Liverpool na interesse in Gravenberch'

18-04-2023 16:58
38

Bayern München wil Ryan Gravenberch niet laten gaan. Coach Thomas Tuchel en het Beierse bestuur willen de ex-Ajacied in de Allianz Arena houden, ondanks de vermeende interesse van meerdere clubs. Dit meldt de doorgaans goed ingevoerde Fabrizio Romano.

Gravenberch is ontevreden over het aantal speelminuten dat hij krijgt in Beieren. De middenvelder staat in de belangstelling van Engelse grootmacht Liverpool, dat al gesprekken voerde met de vader en zaakwaarnemer van de Oranje-international. Bayern heeft echter geen oren naar een eventueel vertrek van Gravenberch en wil hem behouden. Die mening lijkt breed gedragen in de Allianz Arena.

Volgens Romano blijft een andere oud-eredivisionist daarom de eerste keus van Liverpool. Mason Mount staat hoog op het verlanglijstje van The Reds. De Engelse international bereikte nog geen akkoord met Chelsea om zijn medio 2024 aflopende contract te verlengen. Meerdere Premier League-rivalen volgen de situatie op de voet.

Gravenberch zit ondertussen in een lastig parket. Het twintigjarige jeugdproduct van Ajax kwam vorige zomer over vanuit Amsterdam, maar krijgt amper speelminuten. Joshua Kimmich en Leon Goretzka krijgen de voorkeur. Met RB Leipzig-middenvelder Konrad Laimer lijkt er nog een concurrent bij te komen.