Stofwisselingsziekte geconstateerd bij Excelsior: 'Götze herstelde volledig'

Stofwisselingsziekte geconstateerd bij Excelsior: 'Götze herstelde volledig'

19-04-2023 12:16
5

Excelsior kan voorlopig geen beroep doen op middenvelder Adrian Fein. De Duitser kampt met een stofwisselingsziekte. Dat is gebleken na uitgebreid onderzoek in Duitsland.

Op de officiële kanalen laat Excelsior weten dat Fein de komende maanden wordt behandeld aan de ziekte. "Ik merk al langer dat mijn lichaam niet is zoals het zou moeten zijn en ik ben blij dat de oorzaak nu gevonden is", reageert de 24-jarige middenvelder. "Ik ben in goede medische handen en heb er alle vertrouwen in dat ik binnenkort weer op het veld zal staan."

"Adrian merkte al eerder dit seizoen dat hij kracht miste, maar probeerde toch altijd intensief te blijven trainen", zegt technisch manager Niels van Duinen. "Zijn behandelaar vergelijkt de ziekte met een auto: als er geen benzine in de tank zit, kan de motor niet (door)starten. Zijn lichaam heeft nu, simpel gezegd voor iedereen, zijn systeem uitgezet en daarom moet hij worden behandeld. De Duitse middenvelder Mario Götze, die onder meer uitkwam voor PSV, had een vergelijkbare ziekte. Hij wist hiervan volledig te herstellen en terug te keren op het allerhoogste niveau."

Excelsior moet zich zonder Fein zien te handhaven in de Eredivisie. De Duitser beschikt nog over een contract tot medio 2024 in Rotterdam-Kralingen.