In het kielzog van hun vader: Robben-telgen gaan naar FC Groningen

In het kielzog van hun vader: Robben-telgen gaan naar FC Groningen

24-04-2023 16:08
59

Kai Robben (10) en Luka Robben (14), de zoons van Arjen Robben, treden in de voetsporen van hun vader. FC Groningen maakt maandag bekend dat de twee broers komend seizoen instromen in de jeugdopleiding.

Ze komen allebei over van Be Quick 1887, waar Robben senior nu nog trainer is van zijn oudste zoon. Kai zal bij Groningen zijn eerste stappen zetten in de O12, terwijl Luka in de O16 instroomt. Arjen Robben bewandelde in het verleden hetzelfde pad als zijn zoons. De voormalig aanvaller maakte op zestienjarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht, waarna hij via PSV, Chelsea, Real Madrid, Bayern München en het Nederlands elftal uitgroeide tot een van de beste spelers van zijn generatie.

Door de overstap van de twee Robbens heeft de gehele 'grote vier' van het WK 2010 vanaf volgend seizoen een kind in de jeugdopleiding van een profclub. De zoon van Robin van Persie, Shaqueel van Persie, is actief bij Feyenoord, Damián van der Vaart, de zestienjarige zoon van Rafael van der Vaart, speelt bij Esbjerg fB en de telg van Wesley Sneijder, Jessey Sneijder, voetbalt bij FC Utrecht.