Heitinga erkent hectiek binnen Ajax: 'Dat maak ik mee binnen drie maanden'

Heitinga erkent hectiek binnen Ajax: 'Dat maak ik mee binnen drie maanden'

28-04-2023 16:10 Laatste update: 16:12
47

John Heitinga heeft onstuimige maanden achter de rug. De Ajax-trainer erkent dat hij na het ontslag van Alfred Schreuder niet bepaald met zijn neus in de boter is gevallen.

Binnen de lijnen presteert Ajax ondermaats, terwijl het buiten de lijnen onrustig is. Heitinga mag het seizoen als hoofdtrainer afmaken, maar weet nog niet of hij ook na de zomer in Amsterdam voor de groep staat. Hij geeft toe dat het hectische weken zijn. "Wat trainers meemaken in tien jaar, maak ik mee in drie, vier maanden", zegt hij op de persconferentie van vrijdag in aanloop naar de finale van de KNVB Beker tegen PSV.

"Ik kan ook heel slecht tegen mijn verlies. Maar je moet door. Heel snel alles op een rij en weer verder. Het energielevel is heel hoog", aldus de trainer. Vorige week trof Ajax ook al PSV. In Eindhoven werd het 3-0, maar Heitinga kijkt met vertrouwen naar zondag. "We hebben scherp getraind. Afgelopen wedstrijd waren we in een aantal dingen niet goed genoeg. We waren slordig aan de bal en we brachten PSV in de omschakeling."