Rulli kan na WK gaan voor eerste prijs met Ajax: 'Tweede plek belangrijker'

Rulli kan na WK gaan voor eerste prijs met Ajax: 'Tweede plek belangrijker'

29-04-2023 09:14
26

Ajax-keeper Gerónimo Rulli is nog steeds enorm onder de indruk van de wereldtitel die hij met zijn thuisland binnen haalde. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt hij over de kritiek op zijn concurrent en ploeggenoot Emiliano Martínez en kijkt hij vooruit naar de nieuwe finale die hij met Ajax gaat spelen.

Martínez werd op het WK verweten dat hij apart en provocerend gedrag vertoonde, maar volgens Rulli hoort dat er nu eenmaal bij. "Hij gebruikt op het veld methodes die hier in Europa niet gewaardeerd worden. Dan doet hij wat er in hem opkomt. Misschien oogt hij dan arrogant, maar hij is echt juist een heel aardig en bescheiden persoon. Hij is een idool voor velen en een geweldige vriend."

Rulli kan aanstaande zondag ook met Ajax zijn eerste prijs gaan binnen halen, maar toch stipt hij aan dat de competitie wel belangrijker is. "Ik geef toe dat de tweede plek belangrijker is dan de bekerfinale, maar juist nu moeten we opstaan, ook om de fans wat geluk te geven en om vertrouwen te tanken voor het slot in de competitie. De Nederlandse beker is niet zo groot als de wereldtitel."