'Ajax met Tadic op tien en Brobbey in de spits, slechts één wijziging bij PSV'

'Ajax met Tadic op tien en Brobbey in de spits, slechts één wijziging bij PSV'

30-04-2023 07:13 Laatste update: 09:46
141

Ajax-trainer John Heitinga moet enigszins puzzelen voor de tweede topper tegen PSV in een week tijd. Door een schorsing ontbreekt Kenneth Taylor in de finale van de KNVB Beker.

Edson Álvarez keert juist terug bij de Amsterdammers. Het Algemeen Dagblad verwacht dat de Mexicaan centraal achterin de plek overneemt van Calvin Bassey. Jorrel Hato speelt wederom als linksback. Het AD gaat ervan uit dat Jorge Sánchez de rechtsback blijft, mede doordat Heitinga vrijdag op de persconferentie nog geen uitsluitsel kon geven over een rentree van Devyne Rensch.

Op het middenveld hebben de Amsterdammers minder smaken door het wegvallen van Taylor. Florian Grillitsch en Davy Klaassen lijken in De Kuip als controleurs te starten, met Dusan Tadic als nummer tien. Daardoor komt een plekje vrij voor Brian Brobbey in de punt van de aanval. Hij wordt geflankeerd door Steven Berghuis en Steven Bergwijn. Mohammed Kudus lijkt nog niet te starten.

Bij PSV is er geen reden om het over een andere boeg te gooien na de klinkende 3-0 zege op de rivaal in de Eredivisie. Coach Ruud van Nistelrooij kiest vermoedelijk voor dezelfde tien veldspelers. Alleen op doel is er een wijziging: bekerkeeper Joël Drommel vervangt Walter Benítez.

De vermoedelijke opstellingen
Ajax: Rulli; Sánchez, Timber, Álvarez, Hato; Grillitsch, Klaassen, Tadic; Berghuis, Brobbey, Bergwijn

PSV: Drommel; Teze, Ramalho, Branthwaite, Van Aanholt; Sangaré, Veerman, Til; Bakayoko, De Jong, Simons