Kersverse 'tweelingvader' speelt bij FC Emmen: 'Ook wel heel lekker'

Kersverse 'tweelingvader' speelt bij FC Emmen: 'Ook wel heel lekker'

07-05-2023 15:11 Laatste update: 15:35
3

Jeroen Veldmate verloor zondag met FC Emmen van FC Twente, maar heeft belangrijkere zaken aan zijn hoofd. De centrale verdediger is pas vader geworden van een tweeling die nog in het ziekenhuis verblijft. 

Veldmate wordt gefeliciteerd met het vaderschap na de wedstrijd en spreekt met ESPN. "Het gaat naar omstandigheden goed. Bij tweelingen heb je vaak een iets andere start, vooral de tweede. Maar naar omstandigheden gaat het hartstikke goed. Het is een heel aparte week. Soms staat je kop er helemaal niet naar, dan besluit je toch te gaan voetballen. Als je op het veld staat, is het ook wel heel lekker om met dat balletje bezig te zijn."

Emmen verloor met 0-3 van Twente, maar Veldmate maakt zich minder druk dan normaal. "Het is wel zo als je straks thuiskomt dat de nederlaag wat minder lang blijft hangen. Ik heb de eerste nacht in het ziekenhuis geslapen. Als je dat blijft doen, is het niet te doen. Mensen komen continu binnen, de tweeling moet iedere drie uur worden gevoed, dat trek je niet in combinatie met topsport. Mijn vriendin Isabel zei toch: joh, ga lekker voetballen. Dat doet wat met je. Ze is zo sterk om dat te besluiten. Als ze iets anders had gezegd, was ik hier niet geweest", besluit Veldmate.