Overmars stelt 'Ajax-voorwaarde' in uitgebreid interview: 'Onacceptabel'

Overmars stelt 'Ajax-voorwaarde' in uitgebreid interview: 'Onacceptabel'

08-05-2023 17:13
133

Er is veel te doen om het interview dat Marc Overmars heeft gegeven aan Het Laatste Nieuws. Het Algemeen Dagblad heeft het interview van zijn Belgische collega's overgenomen en er werd met geen woord over het Ajax-verleden van de technisch directeur van Royal Antwerp FC gesproken.

Zaterdag werd het interview met Overmars gepubliceerd. Nu blijkt dat hij een voorwaarde had gesteld voor het vraaggesprek. Er mocht namelijk niet gesproken worden over zijn periode bij Ajax. In de radiotalkshow Spraakmakers noemt journalist Marc Chavannes het 'onacceptabel' dat Overmars niet werd gevraagd naar diens controversiële vertrek uit Amsterdam.

In tegenstelling tot Het Laatste Nieuws heeft het AD een disclaimer bij het artikel waarin staat dat 'er niet wordt gesproken over het verleden van Overmars bij Ajax'. "We hebben vorige week, zoals half Nederland, een update gehad over de gezondheidssituatie van Marc Overmars. Als we hem zelf zouden interviewen, zou Ajax ongetwijfeld aan bod komen. Het is niet zo dat als er geen vragen over dickpics worden gesteld, we het interview niet meenemen", leest presentatrice Roos Abelman de reactie van AD-hoofdredactrice Rennie Rijpma voor.

"Uitgebreide gesprekken met Overmars vinden we interessant omdat hij op relatief jonge leeftijd hartproblemen heeft en hij met een andere Nederlander aan het roer staat bij een mogelijke Belgisch kampioen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!