'Liverpool laat oog vallen op middenvelder van zestig miljoen: gesprekken gestart'

'Liverpool laat oog vallen op middenvelder van zestig miljoen: gesprekken gestart'

11-05-2023 12:12
46

Liverpool wil zich deze zomer versterken met Sporting CP-middenvelder Manuel Ugarte. Het eerste bod van The Reds op de 22-jarige Uruguayaan wordt deze week uitgebracht, meldt het Portugese Record.

Ugarte speelt sinds de zomer van 2021 bij Sporting. Dit seizoen kwam de defensieve middenvelder tot 29 competitiewedstrijden, waarin hij niet wist te scoren. De Uruguayaan ligt nog tot medio 2026 vast in Lissabon, maar beschikt over een ontsnappingsclausule in zijn contract. Voor een kleine zestig miljoen euro is Ugarte deze zomer op te halen.

Liverpool is voornemens dat bedrag op tafel te leggen, klinkt het. Deze week zouden er afgevaardigden uit Engeland in Portugal zijn om te praten over een mogelijke deal. Naar verluidt zet Liverpool in eerste instantie in op een bedrag onder de zestig miljoen euro. Lukt dat niet, lijken The Reds bereid de clausule te betalen.

James Milner gaat naar alle waarschijnlijkheid vertrekken naar Brighton & Hove Albion, waardoor er bij Liverpool een vacature op het middenrif vrijkomt. Ugarte moet die gaan invullen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!